Keep your Heart strong!

Keep your Heart strong!

Er lag een vers laagje sneeuw, dat knerpte onder mijn stappen. De lucht was koud, maar ik had genoeg aan en het was maar een kwartiertje lopen naar de huisartsenpost. Ik moest er wat om grinniken dat deze afspraak maakte dat ik eindelijk de dag weer eens begon met een wandeling.
De arts die ik trof kende ik nog niet. Dat is niet zo raar want ik kom er nooit.
Ik stond ook zo weer buiten; ik wist wat ik weten wilde, had gekregen wat ik nodig had en liep wat verbijsterd door de weilanden terug naar mijn warme huis.

Op mijn netvlies stond de kleur van haar nagels, lila, maar haar gezicht kon ik me niet meer voor de geest halen. Wel haar vingers, die tijdens ons gesprek, als de uitwisseling van gegevens een gesprek mag heten, het toetsenbord bewerkten. Haar ogen gericht op het scherm, waarin de reden van mijn bezoek werd genoteerd.
Het enige contact dat er plaatsvond was een stroompje woorden uit mijn mond naar haar oor, dat via haar handen in de computer werd opgeslagen. Een paar adviezenstroompjes van haar moest ik terugsturen, opletten dat haar automatisme me niet van de regen in de drup hielp. En inmiddels vroeg ik me af waarom iemand in hemelsnaam de administratie doet waar de 'patiënt' bij is.

Thee en een blog, dat waren mijn overheersende gedachten nadat ik druppels had opgesnoven, gewreven en gegorgeld had. Niet om een verontwaardigd verhaal te vertellen over deze huisarts; misschien had een volgende dat fantastische gesprek met haar, waar ze zo'n behoefte aan had. Of hielp dat telefoontje dat ze opnam toen ik zelfs de kamer nog niet uit was om iemands leven te redden.
Ik wilde schrijven over de rijkdom die ik ervoer toen ik buiten door de sneeuw liep, mijn warme huis, het telefoongesprek met die dierbare vriendin om even verslag te doen.
De rijkdom om te weten wat ik wil, daarover te kunnen praten, waardoor ik zelf aan het roer blijf. En over de armoede van het gebrek aan aandacht en contact. De haast en de protocollen, de armoede van het ene medicijn dat ik zo mee krijg en het andere waar ik een paar euro voor moet betalen. De armoede van wel de route weten - zo zijn de regels - maar het landschap waar die weg doorheen loopt, het heldere waarom en waartoe, niet meer zien. Zo pijnlijk is deze verschuiving. Zo pijnlijk om de rijkdom van aandacht in te ruilen voor de administratie en woordenstroompjes en de pillen.

Deze ervaring stond haaks op die van gisterochtend. Met ruim zestig mensen zaten we in een grote dubbele kring en waren aandachtig aanwezig bij de klanken van klankschalen, het gezongen Ooohhmmm en de meditatie om ons hart nog meer te openen en ons te verbinden met elkaar, de wereld om ons heen en de Aarde, ter ere van 12.12.12.

Om 12 uur 12 luidden de klokken van het prachtige kerkje waar we bijeen waren om de nieuwe tijd welkom te heten. De warmte en energie van de bijeenkomst – en wellicht van de vele bijeenkomsten, die er over de hele wereld waren - straalden de hele dag en nacht door en versloegen met glans de opsomming van ellende die er dagelijks over ons wordt uitgestort.

Mijn liefde en aandacht is ook altijd bij diegenen die leven in die dagelijkst ellende en hun kracht en vaak hun levens inzetten voor de rijkdom van vrede waar we naar op weg zijn.

Daarom:
                   Keep you Head up,
                   Keep your Heart Strong
                   Keep your Mind Set in your ways
                   Keep your Heart strong, may you find happiness there!

De tekst van deze prachtige song van Ben Howerd en mijn favoriete liedje van dit moment past bij de ervaringen van gisteren en vandaag. Voor ieder op haar en zijn eigen manier, waar dan ook ter wereld:

                 

 

                  

May you find Happiness in your Heart.


Ineke M. Verdoner


Tekst: Keep your Head Up, keep your heart strong
Ben Howerd in concert
Ali B in dwdd over 12.12.12 de Mayakalender en de gossip over Maya-for-President

Top!
Geen Zin

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://verdoner.nl/

Blogarchief

BOEK: Het Vrouwelijke
en het Mannelijke
in Balans

Inspiratie voor een nieuw paradigma.
Het mannelijke heeft het vrouwelijke nodig.